Singlereizentips

Veel singles, die de eerste stap op weg naar een singlevakantie naar Italie of een van de andere bestemmingen zetten, aarzelen en dat is begrijpelijk. Heel veel singles aarzelen om de drempel te nemen en een singlevakantie te boeken. Wij willen daarom hier een paar vooroordelen wegnemen, een korte toelichting geven en je hulp aanreiken bij het vinden van jouw ideale singlevakantie.

Vooroordelen over singlereizen

Vooroordelen over singlereizen

'Een singlevakantie gaat om dating'. Een singlevakantie is een vakantie met singles, die allemaal om uiteenlopende redenen kiezen voor een singlereis. Natuurlijk speelt soms de gedachte of de hoop om op deze vakantie de ideale partner te vinden. Dat kan zeker, maar verwacht het niet. Je kiest voor een vakantie met single leeftijdsgenoten en niet voor een date.

'Singles die op singlereis gaan zijn zielig'. Niets is minder waar. Singles die met een van de single groepsreizen meegaan, kiezen bewust voor een vakantie met single leeftijdsgenoten om een fijne vakantie te beleven. Afhankelijk van de levensfase, zijn singles vaak omringd door vrienden en kennissen die ofwel niet single zijn of waarmee ze geen vakantie willen doorbrengen. Niks zielig dus, gewoon eigentijds op vakantie gaan in deze fase van je leven.

'Singlereizen zijn duurder'. Zo op het oog lijken singlereizen soms duurder dan wanneer je naar hetzelfde land zou gaan met een algemene reisorganisatie. Soms zijn ze ook duurder, omdat elke singlevakantie wordt begeleid door een fulltime aanwezige reisleid(st)er, omdat er vaak meer activiteiten al in de reissom zijn inbegrepen, omdat je soms een tweepersoonskamer voor alleengebruik krijgt, omdat singles laat boeken en omdat de prijzen voor vliegtickets dan vaak duurder zijn.

Singlereizen en wat je moet weten..

Singlereizen en wat je moet weten..

Wat kun je van een singlevakantie verwachten?
Singlevakanties zijn groepsreizen met single leeftijdsgenoten, die worden begeleid door een fulltime reisleid(st)er, waar je op terug kunt vallen, die optreedt als vraagbaak en die excursies en andere activiteiten regelt. Een singlevakanties is de ideale manier om zorgeloos vakantie te vieren in goed gezelschap van andere singles, zoveel of zo weinig als je zelf behoefte aan hebt, want het is jouw vakantie. Vele singles komen na hun vakantie met nieuwe vrienden en kennissen thuis en een rugzak vol goede herinneringen. Jij ook?

Waar moet je op letten?
Let bij het boeken van een singlereis op het reisgezelschap. Vraag de groepssamenstelling van de reis op, als niet duidelijk is wie er meegaan.
Lees goed of het om een groepsreis voor singles gaat. Soms combineert een reisorganisatie singles met stelletjes.
Kijk goed of je een kamer voor alleengebruik hebt, of dat je een kamer moet delen. Deel je een kamer, dan is dit uiteraard altijd met een sexegenote. Eventueel kun je een kamer voor alleengebruik aanvragen.
Boek je singlevakantie bij een reisorganisatie die is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).
Kijk voor een overzicht van alle singlevakanties op Singlevakanties.nl.

Hoe weet je wie er met je meereizen?
Belangrijk is om te weten of je ook inderdaad reist met single leeftijdsgenoten. Soms staat de groepssamenstelling bij de reis. Is dit niet zo, stuur de reisorganisatie dan een e-mail en vraag de groepssamensteling van de reis met jouw vertrekdatum op. Zo weet je bij je boeking precies wie er dan meegaan, wat hun leeftijden zijn en de m/v verdeling. Uiteraard verandert dit vrijwel dagelijks, maar een goed begin is het halve werk.

Singlereizentips

Singlereizentips

Wil je een (gratis) advies over jouw ideale singlevakantie? Aarzel je om met een singlereis mee te gaan? Weet je niet wat je kunt verwachten? Of kun je de juiste singlevakantie niet vinden? Dat komt vaker voor dan je misschien in eerste instantie zou verwachten. Single zijn is voor veel alleenstaanden vaak een fase in hun leven. Soms overkomt het je, soms is het een bewuste keuze. Dan is een singlevakantie een hele fijne manier om alleen en toch samen op vakantie te gaan.

Heb je nog geen ervaring met singlereizen en wil je graag advies bij het kiezen van de juiste singlevakantie naar Italie of een van de andere bestemmingen? Wij helpen je hier graag bij. Stuur een e-mail naar vragen@singlereizentips.nl en je ontvangt binnen 1 tot 3 werkdagen bericht van ons.